Stichting tekenen voor kinderen
  • Koppen koffie: 118
  • Begin: 9 juni 2020
  • Technieken: Agenda, Maatwerk, Plugin, Responsive, Support, Thema, WordPress,
  • Taken: Design, Ontwikkeling, Optimalisatie,
  • Opgeleverd: 13 juli 2020

Intro

Kinderen hebben het niet altijd makkelijk…..
Even in een andere wereld; de alles-kan-en-alles-mag wereld!

Het proces

Een van de wensen was om gemakkelijk agenda items aan te kunnen maken maar ook de huidige over te zetten naar de nieuwe website, hiervoor wilde we een simpele weergave maar wel met genoeg informatie.

Het resultaat

Een hele mooie website waarop de donateurs en fondsen goed naar voren komen, de bezoeker zelf kan doneren, alle tekenaars duidelijk in beeld, een agenda waar makkelijk te zien is wanneer er waar getekend wordt en de kinderen centraal staan.

Achtergrond, hoe begon het?

Kinderen groeien helaas lang niet altijd op zonder zorgen. Een kort of langer verblijf in het ziekenhuis waar de omgeving grotendeels bepaalt wat moet en mag, wonen in een AZC met veel onzekerheid over de toekomst of wekenlang revalideren in een onbekende omgeving. Er is soms angst, pijn of verdriet.

Stichting tekenen voor kinderen brengt de kinderen even in een andere wereld; de alles-kan-en-alles-mag wereld. Door te tekenen voor deze groep kinderen stimuleren we hun creativiteit en fantasie. We geven ze de controle even terug: zij bepalen wat er getekend wordt. De tekenaar is intermediair, luisterend oor en kan alles tekenen wat ze vragen.

Het eindproduct, de tekening, is meer dan een klein kunstwerkje. Het wordt vaak ingelijst, gedeeld met vriendjes en familie en werpt een positiever licht op een periode met veel zorgen. Het tekenen is een magisch medicijn en de tekenaar een tovenaar met potloden en stiften.

Homepagina